Submers Onderwaterwereld

Publicatie Kwabaalfoto IVN afdelingsblad

Naar aanleiding van mijn lezing over de Kwabaal op het RAVON Vissenweekend in Overijssel , besloot de redactie van het IVN Midden-Kennemerland om in hun afdelingsblad aandacht te schenken aan deze bijzondere zoetwaterkabeljauw. In het vernieuwde afdelingsblad verschijnt nu bovendien een vraagbaak met foto om de lezers te motiveren zich te verbinden met de soort in kwestie, in dit geval de Kwabaal. Een leuk en goed initiatief van het IVN! De aandacht voor de Kwabaal is belangrijk om deze zeer zeldzame soort meer op de kaart te krijgen en draagvlak te creëren. Dit initiatief draag ik dan ook een warm hart toe en stelde met plezier enkele foto’s ter beschikking waarvan onderstaande werd gepubliceerd in de voorjaarseditie van de Groene Kennemer.

Klik op een foto voor een uitvergroting (click to enlarge image)

Kwabaal IVN achterblad Kwabaal IVN voorblad